[pic=99_1255291642.JPG][pic=99_1255291574.JPG][pic=99_1255291494.JPG][pic=99_1255292303.JPG]Herentals stond voor een cruciale wedstrijd tegen het al even bedreigde Merksplas. Bij de thuisploeg nog steeds een handvol geblesseerde spelers (Van Aerschot, Van Rompaey en Van Orshaegen), bovendien was Van Ende geelgeschorst. De wedstrijd van vorige week in ’s Gravenwezel was echter bevredigend te noemen, waardoor de hoop op een eerste zege groot was bij de thuisaanhang. [b]0-1 na 4', Van den Schoor sterkhouder[/b]Toch zit er een wereldgroot verschil tussen voorspellingen en realiteit en dat merkte VC Herentals reeds na drie minuten. Adriaensens kreeg veel te veel vrijheid en kon simpel de 0-1 binnenleggen in een wedstrijd die eigenlijk nog op gang moest gefloten worden. De thuisploeg die al niet overliep van vertrouwen probeerde te antwoorden via een schot van Coomans maar dit ging hoog over. Het was Merksplas daarentegen die dicht bij de 0-2 kwam via pogingen van Van Gorp en Claes maar tot twee keer toe hield Van Den Schoor zijn netten op miraculeuze wijze proper. Een weinig inspirerend Herentals dreigde slechts sporadisch. Een hoekschop werd na een interventie nog tegen de paal getrapt maar veel groter was de kans van Coart op het halfuur. Klaas kon alleen op doel afgaan maar de bal plakte veel te lang aan de voet waardoor keeper Gysbrechts gepast in de voeten dook. Nauwelijks een minuut later kregen we een eerste vlotte combinatie van de thuisploeg te zien. Coomans stuurde Benijts weg die de bal perfect op de inlopende Coart inspeelde maar opnieuw besloot Klaas pal op doelman Gysbrechts. [b]Met één hand[/b]Aan het begin van de tweede helft wisselde trainer Janssens een Moons (geblesseerd) en Ver Elst voor Samuel Vandecraen en Paepen. De eerste kans van de tweede helft kwam dan ook op rekening van de thuisploeg. Spiessens kreeg het leder voor de voeten geschoven na een hoekschop maar besloot van dichtbij te zwak om gevaarlijk te kunnen zijn. Herentals kon bijna de boeken sluiten wanneer Van Gorp door de ganse VC verdediging kon wandelen maar Van Den Schoor bracht op superieure wijze redding met één hand. De morrende supporters konden even later toch de handen op elkaar zetten wanneer de bedrijvige Benijts gehaakt werd in de zestienmeter en Joeri Coomans de penalty mocht omzetten. Joeri koos de goede hoek en bracht rood-wit op gelijke hoogte, 1-1 na een dik uur spelen. Herentals leek eindelijk bevrijd en kon nu opeens wel kansen creëren. Coart kapte zich goed vrij maar de afwerking bleef alweer in gebreke. Een onvermoeibare Benijts zette een minuutje later de bal perfect voor maar Coomans besloot met het hoofd over doel. Uitstel was in dit geval gelukkig afstel want na een schitterende aanval, misschien wel de mooiste aanval van Herentals dit seizoen, maakte Coomans het schitterend af en Herentals stond voor het eerst deze competitie op voorsprong. Merksplas probeerde met nog enkele wissels het tij te doen keren maar veel kansen leverde dit echter niet meer op. Van Litsenborg besloot nog over de kooi van Van Den Schoor maar in de slotminuut kwam Paepen nog dichtbij de 3-1. Zijn poging ging echter naast waardoor Herentals de langverwachte driepunter eindelijk beet had.We onthouden vooral het barslechte eerste halfuur waarin Herentals een lusteloze indruk naliet en op geen enkel moment de wedstrijd in handen had. Maar niet tegenstaande moeten we ook de wilskracht van deze ploeg in de tweede helft benadrukken. VC bewees na de pauze dat er met werk en krachtvoetbal punten kunnen gepakt worden en met dit gegeven in het achterhoofd moet men de lijn proberen door te trekken met de verplaatsing naar Rapid Leest voor de boeg.[i]Verslag: Kurt & Wendy Van Leemput/VC/ThalsFM.[/i] Lees ook http://www.thalsfm.be/sport/lokaal/?ge=3&tid=44189